Kan ik mijn Telraam V1 wisselen en upgraden naar een Telraam S2 toestel aan reductietarief?
Nee, vanwege de technologische verbetering die het Telraam S2 toestel biedt ten opzichte van de Telraam V1 sensor, kunnen we geen inruilkorting bieden voor de aankoop van een nieuwe Telraam S2 sensor voor bestaande Telraam V1 eigenaren. Aan de andere kant, als u een Telraam V1 hebt, kunt u altijd de onderdelen (Raspberry Pi 3A+ computer en Raspberry Pi cameramodule) van uw toestel verkopen op de hobby-elektronicamarkt om uw nieuwe Telraam S2 te sponsoren. Of u kunt uw gemeente overtuigen om een nieuw, gefinancierd Telraam-project op te zetten en op die manier mogelijk een nieuw Telraam S2-toestel gratis te krijgen. In de tussentijd blijven alle Telraam V1-toestellen werken en zult u ook in de toekomst gegevens van uw Telraam V1-toestel op het Telraam-netwerk kunnen zien. Er komen echter geen feature-upgrades meer naar de Telraam V1 toestellen.
Welke soort data wordt doorgestuurd vanop een Telraam S2 toestel?
Privacy is altijd een topprioriteit voor ons bij Telraam. AI-gebaseerde beeldherkenning en het tracken van objecten gebeurt strikt beperkt tot de edge devices, en alleen de hieruit resulterende geaggregeerde tel- (en snelheids-)gegevens worden elke 15 minuten naar de Telraam-server verzonden. Aangezien de gegevens worden geaggregeerd, worden individuele objectkenmerken niet verzonden.
Welk soort netwerkverbinding is vereist voor het Telraam S2 om gegevens te kunnen doorsturen?
Onze Telraam S2-apparaten worden geleverd met een ingebouwde Thingstream SIM-kaart die een energiezuinige mobiele dataverbinding biedt via de LTE-M- of NB-IoT-frequentieband van de lokale mobiele netwerkprovider(s). Hoewel deze technologieën al bijna overal ter wereld beschikbaar zijn, kunt u voordat u een Telraam S2-toestel koopt de
netwerkdekkingskaart raadplegen om er zeker van te zijn dat uw nieuwe sensor gegevens naar de Telraam-servers kan verzenden. Telraam S2 heeft geen wifi-verbinding nodig, en er is geen mogelijkheid om wifi te gebruiken in plaats van de meegeleverde mobiele dataverbinding.
Welke typen weggebruikers kan het Telraam S2 identificeren?
De nieuwe AI-chip in de Telraam S2 kan onderscheid maken tussen tien soorten weggebruikers: voetgangers, kinderwagens, fietsen, motorfietsen, auto's, lichte vrachtwagens, aanhangwagens, vrachtwagens en bussen. Voorlopig worden de verkeersgegevens afkomstig van Telraam S2-toestellen op dezelfde manier gevisualiseerd als dit voor de gegevens van de Telraam V1-toestellen gebeurde. Namelijk, de tellingen worden geaggregeerd in vier categorieën: voetgangers, tweewielers, auto's en grote voertuigen. Ondertussen worden voor de Telraam S2-apparaten wel al gegevens opgeslagen voor elk van deze tien vervoersmodi, en de webinterface en de verkeers-API zullen in de nabije toekomst worden bijgewerkt om alle nieuwe modi op te nemen.
Wat is de nauwkeurigheid en precisie van het Telraam S2?
De nauwkeurigheid en precisie van Telraam S2 wordt voortdurend gevalideerd en gedocumenteerd. Deze artikels hebben betrekking op de
nauwkeurigheid van de tellingen en
precisie van de tellingen en
de snelheidsmetingen. Voorlopig hebben deze artikels alleen betrekking op de prestaties overdag; in de toekomst zullen we ze bijwerken met de prestaties 's nachts. In het algemeen is de huidige nauwkeurigheid overdag 90-95% voor een groot aantal testlocaties, waarbij alleen voetgangers in bepaalde specifieke omstandigheden beduidend slechter presteren. Precisie is geen beperkende factor, aangezien de spreiding tussen apparaten gering is. Voor optimale prestaties moet u ervoor zorgen dat uw Telraam S2 op een geschikte locatie is geïnstalleerd (zie: Waar kan ik een Telraam S2 installeren) en tijdens de registratieprocedure een
correct interessegebied (ROI) specifiek voor uw Telraam in te stellen.
Hoe presteert Telraam S2 's nachts?
Hoewel het ontwerp en de hardware setup van Telraam S2 het mogelijk maakt voor onze nieuwe sensor om 's nachts gemotoriseerde voertuigen (voornamelijk auto's) te tellen, is deze functionaliteit momenteel nog niet volledig ontwikkeld. Hoewel u misschien al enkele tellingen op uw Telraam S2 ziet tijdens de nachtelijke uren, zijn deze tellingen nog niet gekalibreerd of gevalideerd, en zullen ze waarschijnlijk voorlopig nog ver van de werkelijkheid verwijderd zijn. We hebben een sterke ambitie om de functionaliteit voor nachttellingen volledig te ontwikkelen voor het einde van 2023, en dan zullen we parallel met de uitrol van deze functie validatiedocumentatie publiceren, net zoals we hebben gedaan voor de dagtellingen om de typische nauwkeurigheid en precisie van ons toestel te illustreren.
Waar kan ik een Telraam S2 installeren?
Telraam S2-toestellen moeten worden geïnstalleerd
- in een raam dat een vrij en onbelemmerd zicht biedt op de gehele breedte van de straat beneden (geen bomen, geen brede palen of leuningen in het gezichtsveld)
- langs een weg die parallel aan het raam loopt, zonder kruispunten (hoeken, bochten) in het zicht
- niet op de begane grond, zodat het toestel het verkeer onder een enigszins neerwaartse hoek kan zien (de eerste verdieping zal in de meeste gevallen optimaal zijn, terwijl hogere verdiepingen kunnen werken voor zeer brede wegen met meerdere rijstroken, zodat het verkeer onder een hoek van 30-45 graden wordt gezien).
Enkele voorbeelden van goede en slechte locaties staan in ons FAQ-artikel:
Vereisten voor de plaatsing van mijn Telraam
Kan ik het LCD scherm van mijn Telraam S2 toestel uitschakelen?
Ja! Druk op de knop voor enkele seconden en het scherm zal donker worden. Het toestel blijft wel tellen, maar zal de tellingen niet visualiseren op het scherm. Je kan het scherm heractiveren door opnieuw op de knop te drukken.
Mijn Telraam S2 lijkt wat verkeer te missen. Wat kan ik doen?
Controleer allereerst of uw Telraam correct is geïnstalleerd en stel
het interessegebied (ROI) in als u dat tijdens de installatie nog niet hebt gedaan. Als u dat al hebt gedaan, controleer dan of het gekozen interessegebied daadwerkelijk de hele breedte van de weg bestrijkt zoals het hoort. Zelfs met de beste instelling is het vaak onmogelijk voor het toestel om voetgangers te zien die vlak onder het raam lopen, dus verwacht niet dat die weggebruikers door de Telraam S2 worden geteld. Als een deel van de weg niet zichtbaar is op het beeld van het interessegebied, dan worden voorbijrijdende weggebruikers daar niet geteld. Ook als het trottoir aan de andere kant van de weg gedeeltelijk wordt bedekt door een rij bomen of geparkeerde auto's, zal uw Telraam waarschijnlijk moeite hebben om elke passerende voetganger te tellen die daar gedeeltelijk door wordt verborgen. Zeer dichte, grote groepen voetgangers en fietsers zullen ook zeer moeilijk nauwkeurig te tellen zijn, eenvoudigweg vanwege de technologische beperkingen van zo'n klein toestel. Als u denkt dat uw Telraam nauwkeuriger zou moeten tellen, zelfs na het overwegen van alle bovengenoemde factoren, dan kunt u altijd een stabiele (niet-handheld), hoge resolutie (minimaal 1080p), groothoek (zodat het hele straatoppervlak zichtbaar is) video opnemen met uw smartphone of een GoPro camera met 15 minuten verkeer vanuit het raam waar uw Telraam S2 is geïnstalleerd en deze naar ons sturen. We kunnen deze video gebruiken om te zien waarom uw toestel ondermaats presteert, en we kunnen het misschien gebruiken om ons detectie algoritme in de toekomst te verbeteren.
Indien er toch specifieke vragen blijven, gelieve ons te contacteren via mail op
support@telraam.net