Verkeerstellingen in de schoolomgevingen van Hooglede


Verkeerstellingen in de schoolomgevingen van Hooglede

In cocreatie met leerlingen, ouders, bestuur, schooldirecties en buren komen tot een veilige schoolomgeving!

Het gemeentelijk beleid van Hooglede heeft als doel om de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen te verbeteren, op maat van het kind. Daarom is het belangrijk om inzichten te krijgen in de verkeersvolumes in de schoolomgevingen op het grondgebied van Hooglede en dat zullen we doen aan de hand van Telraam.

Telraam is een innovatieve verkeersteller die zowel voetgangers, fietsers, auto’s als zwaar verkeer telt tijdens de daguren en die data op een eenvoudige en transparante manier inzichtelijk maakt voor alle betrokkenen via de website www.telraam.net.

Tel je graag mee met een Telraam in de buurt van de schoolomgevingen in Hooglede?

Stel je dan hieronder kandidaat, voor 28 februari ‘22. Bekijk nog even de voorwaarden voor een goede locatie voor een Telraam:

  • Je hebt een raam met vrij zicht op één van de verdiepingen (geen raam op de begane grond), minimale hoogte is 3 meter. Bij voorkeur hoger.
  • Maximale afstand van raam tot straat is ongeveer 15 meter.
  • Je beschikt over een eigen WiFi-verbinding waarop uw Telraam toestel wordt aangesloten. Op deze manier kunnen de verkeersgegevens doorgestuurd worden naar de database. (Dus WiFi-toegang in de kamer waar je het Telraam wilt ophangen).
  • Tot slot heb je ook een stopcontact nodig, want je Telraam apparaat heeft stroom nodig.

Als je geselecteerd bent voor een Telraam zal je gecontacteerd worden voor de installatie van het Telraam, dat zal op 9 maart in de loop van de namiddag/vooravond zijn.

 Na aanmelding, krijg je onmiddellijk een bevestiging van je kandidatuur in je mailbox. Niet gekregen? Bekijk dan zeker eens je spamfolder.

Vragen, iets onduidelijk? Stuur een mailtje naar hooglede@telraam.net