Heusden-Zolder Eversel

België / Belgique

Schoolomgeving De Springplank


Schoolomgeving in Eversel wordt grondig aangepakt! 

In cocreatie met leerlingen, ouders en buren komen tot een veilige schoolomgeving!

Het gemeentelijk scholenplan heeft als doel om de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen te verbeteren, op maat van het kind. Na een aantal quick wins in Eversel zoals het vergroten van de wachtzone, het schrappen van enkele gevaarlijke dwarsparkeervakken en het inrichten van de bushaven buiten de rijweg, is de tijd rijp voor een volgende fase: 

  1. In een eerste stap zullen de leerlingen van De Springplank en buurtbewoners met Telramen (www.telraam.net) op verschillende locaties in Eversel het verkeer meten. Hoeveel grote voertuigen, auto’s, fietsers en voetgangers komen er vandaag voorbij in welke straat en wat vinden ze hiervan? En hoe snel rijden die auto’s?
  2. Vervolgens gaan zij aan de slag met deze informatie en krijgen de leerlingen zelf de kans om voorstellen uit te werken voor de eigen schoolomgeving.
  3. Deze voorstellen zullen we na overleg met de school, ouders en buren testen in praktijk. Intussen kunnen de leerlingen via de telramen volgen wat de gevolgen hiervan zijn.
  4. Na een evaluatie van de test en eventuele bijsturing kunnen we alles definitief inrichten voor een veilige schoolomgeving in Eversel.

Tel je graag mee met een Telraam in de buurt van de Springplank?  Stel je hier kandidaat, voor begin juni. Bekijk op deze pagina nog even de voorwaarden voor een goede locatie voor een Telraam. 

Als je geselecteerd bent voor een Telraam, wordt je uitgenodigd om je Telraam in ontvangst te nemen en om deel te nemen aan een online workshop op dinsdagavond 15 juni (om 19.30u). Tijdens deze workshop wordt er je uitgelegd wat dit Telraam kan en doet, wat je er van kan verwachten en hoe je dit thuis installeert. 

Na aanmelding, krijg je onmiddellijk een bevestiging in je mailbox. Niet gekregen? Bekijk dan zeker eens je spamfolder. 

Vragen, iets onduidelijk? Stuur een mailtje naar eversel@telraam.net