Verkeerstellingen in de gemeente Gooik


Beweging.net Gooik lanceerde in de zomer van 2021 een oproep naar alle buurten met de vraag of ze wilden deelnemen aan een netwerk van Telramen in de gemeente. Vele buurten reageerden positief. Nu zijn we beland in een nieuwe fase en heeft Telraam gegevens nodig van de buurten die zich reeds engageerden tot een Telraam-netwerk.
Met behulp van Telraam verzamelen we meetgegevens die bijdragen aan een beter en duurzamer mobiliteitsbeleid in Gooik.

De gemeente Gooik gaat dit project financieren en 20 Telramen aankopen. Deze Telramen zullen minstens één jaar tellen op één plaats. De analyse van alle metingen (type passage: voetganger, fiets, auto, vrachtvervoer; snelheid; rijrichting; aantal per uur, dag en maand)  gebeurt door de verkeersexperten van Telraam.

Wil jij graag het verkeer tellen in je straat in Gooik ?

Meld je dan hier aan voor een Telraam. Inschrijven kan t.e.m. 18 april 2022 (Paasmaandag). De installatieworkshop waarop u verplicht aanwezig dient te zijn zal op 2 mei doorgaan 's avonds. Wil je graag ook andere deelnemers helpen als die vragen hebben i.v.m. hun installatie, meld je dan ook aan als vrijwilliger.

Om te kunnen deelnemen moet je vanop de eerste of tweede verdieping een vrij zicht hebben op de straat (dus geen bomen, hoge struiken, reclamepanelen of verlichtingspalen die het zichtveld blokkeren) .